Tulevaisuustyö

Keski-Suomi keskustelee tulevaisuudesta monipuolisesti ja laadullisesti

Keski-Suomen alueellisen ennakointiprosessin vetämisestä ja kehittämistyöstä vastaa Keski-Suomen tulevaisuusryhmä. Ryhmän tehtävänä on pitää huoli siitä, että Keski-Suomi keskustelee tulevaisuudesta monipuolisesti ja laadullisesti, tietyllä säännönmukaisuudella ja on mukana alueen ulkopuolisissa ennakointiverkostoissa. Tulevaisuusryhmä kokoontuu noin joka toinen kuukausi. 

Ennakointiprosessi ja yhteistyö

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävät kaikille avoimet tulevaisuusfoorumit ovat tärkeä osa tulevaisuustyötä. Ne tarjoavat paikan keskustella ja tulkita yhdessä maakunnan tulevaisuuden kannalta merkittäviä ilmiöitä. Neljä kertaa vuodessa julkaistava Tulevaisuuden uutiskirje nostaa esiin globaaleja ilmiöitä ja heikkoja signaaleja sekä kertoo, millaisia havaintoja tulevaisuusryhmä on tehnyt maakunnan kehityksen suunnasta, mahdollisuuksista ja haasteista. Uutiskirjeiden tulevaisuuspohdintoihin haastetaan myös eri alojen asiantuntijoita ja maakunnan vaikuttajia.

Tärkeitä tulevaisuustyön paikkoja ovat maakuntastrategia ja -ohjelmatyö sekä osallistuminen kansalliseen ennakointiyhteistyöhön.

Ennakoinnin vuosikello (kuvassa) jäsentää alueen yhteistä tulevaisuustyötä:

Keski-Suomen tulevaisuusryhmässä on edustettuina seuraavat tahot:

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän yliopisto
Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto
Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta
Jämsän kaupunki
Jyväskylän kaupunki
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
Keski-Suomen Kiinteistöyhdistys ry
Sisä-Suomen poliisilaitos
Keski-Suomen Yrittäjät
Suomen Henkilöstöasiantuntijat Oy
Arffman
Keski-Suomen TE-toimisto
Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen liitto

Jos sinä, verkostosi tai organisaatiosi on kiinnostunut Keski-Suomen tulevaisuuden tekemisestä ja yhteisestä ennakointityöstä, ota yhteyttä Pirkko Melvilleen (pirkko.melville[at]ely-keskus.fi) tai Kirsi Mukkalaan (kirsi.mukkala[at]keskisuomi.fi).